2011. december 19., hétfő

Lotteria espanola - lottóőrület

Máig nem értem a spanyolok lottóvásárlási lázát, ami különösen így karácsony környékén csúcsosodik ki. Az ország (felteszem) egyetlen lakója sem mulasztja el, hogy megvegye a karácsonyi lottószelvényt, ami ilymódon a világ legnagyobb lottójátékává rúgja ki magát minden egyes évben. "Vegyél lottót!" Hiredetés: a buszmegállóban, minden reklámszünetben a TV-n, és minden újságban. És nem kell kétszer mondani... Ha valaki meglátogat egy messzi nagyvárost, már szinte szokássá vált, hogy ott megvegye a lottót, mert az szerencsét hozhat. Arról nem is beszélve, hogy az iskolában is minden tanár vesz egy-egy szelvényt nem kevesebb mint 20 Euróért.
A karácsonyi lottószelvény (illusztráció)
Mindenki. Mert ha esetleg valaki abban a csoportban nyer... a többiek is nyernek... éppen ezért érdemes nemcsak a tanári karral, de az egyes baráti körökkel is külön-külön lottószelvényt váltani.... nem is akarom tudni mennyi pénzt költenek el így...... Emlékszem, már mikor másfél hónapja Madridban jártam, akkor sem értettem, hogyan képesek egyesek órákig sorban állni egy lottózó előtt, hogy megkapják a kis papírfecnit, ami a legnagyobb valószínűséggel úgyis a kukában köt ki.... Sőt mi több.... legutóbb egyik itteni ismerősöm polcán a karácsonyi lottószelvény keretben foglalt helyet..... mi ez ha nem őrület :)
(Kép forrása: http://navidad.es/9095/primeras-imagenes-del-anuncio-de-loterias-de-navidad-para-este-ano/loteria_navidad/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése