2011. november 30., szerda

Életem első focimeccse!

Mikor eljöttem otthonról többen a lelkemre kötötték, hogy ne hagyjam ki a focimeccset... Aztán a hétvégén a focimeccsre terelődött a szó, és felvetődött a kérdés: "Would you like to come?" Féláron??? Mééég jó! Szóval végigkísérhettem a sevillai csapat (Real Betis) küzdelmét a baszkok ellen a spanyol ligában... Életem első nagy focimeccse. És volt szerencsém Spanyolországban megélni :).
Láttam 2 éves törpét az apukája ölében, ordibáló 10 éves gyerekeket, idegesen kiabáló 40 éves feleséget, magában mormogó 80 éves papát. Egyszóval minden korosztály képviseltetve volt, és idegesen drukkolt a csapatnak. Vamoooooos!..... Vengaaaa!!!....... Puta Madre!!!............... Mierda!......................... Joder la p*ta mie*da!........................ A hangulat kicsit nyomott volt, mert a csapat már vagy 2 hónapja nem nyert egyetlen viadalt sem. Érezni lehetett a tömeg feszültségét. Az elején mindenki lelkesen énekelte a himnuszt, tapsoltak, drukkoltak.... Aztán láttam stadiont elhagyó hatalmas tömeget, mikor a csapat a második gólt is beengedte a kapuba (rendes volt tőlük, hogy a csapat szapulása helyett a távozást választották:). A következő percekben a "mieink" két gólt is szerezve egyenlítettek, és bár nem vagyok nagy focifan, mikor a Betis a második gólt berugta felugrottam örömömben :) Gooooool!.................. ilyen hatással van rád a lelkes tömeg :) Az öröm mámorító volt... bár a több hónapja tartó vereséghullám rendesen rányomta a pecsétjét a lelkesedésre: lehetett érezni, hogy ez az öröm, még korántsem teljes. Aztán a hosszabbítás utolsó percében kaptunk még egy gólt......... A sevillai tömeg mérgesen és csendben hagyta el a stadiont... (Mégegyszer írom: CSENDBEN! spanyolok csenben???? nah neee) míg néhányan (köztük egy 70 év körüli bácsika) felháborodottan küldték haza a játékosokat :) Vas a casa!!!!.. Vas a casa!!!!................
A meccs után - amikor már mindenki szépen csenben elvonult

Egyszóval egy újabb vereség a Betis szurkolók életében, de ez még csak hagyján.... nem elég hogy a Betis vesztett, a Sevilla FC (Sevilla másik nagy focicsapata) nyert a Real Zaragosa ellen... ez az igazán nagy tragédia.... amikor a saját csapatod veszít, ráadásképp az "ellenség" csapata nyer a bajnokság másik ágán..... egy hét kemény szenvedés amit a SevillaFC fanok ki is használnak a betis szurkolók idegesítésére....... A sevillai emberek, ugyanis két táborra oszlanak: a betis-szurkolókra és a sevilla-szurkolókra... Aki betis-szurkoló családba születik, egész életére betis-szurkoló lesz, aki pedig sevilla-szuroló családba, az szevilla-szurkoló. Két dolog biztos az életben: a halál, és hogy melyik focicsapatnak szurkolsz :) Vannak azonban kivételek, akik azt mondják: "Nem vagyok Betis szurkoló, hanem inkább úgy mondanám: Sevilla ellen szurkoló :)" Tehát így vagy úgy, de mindenki választ... senki sem pártatlan. Ez olyan mint nálunk a politika: ha van a társaságban ilyen is olyan is... inkább kerülik a témát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése